ERZURUM / YAKUTİYE - Yakutiye Anadolu Lisesi

04425020033
04425020033
Adres
ÖMER NASUHİ BİLMEN MAH.9.SOKAK NO 2 ORMAN BÖLGE MÜD. KARŞISI ÇİFTLİK YOLU ÜZERİ YAKUTİYE
Vizyon
Bilgi çağına uygun örnek ve öncü bir eğitimle; bilgili, dürüst, erdemli, sorumluluk sahibi, özgüveni olan; milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerlere bağlı; sevgi, saygı, şefkat ve yardımlaşma duygularına sahip; Vatanını, Bayrağını, Milletini, Atasını, Ailesini ve İnsanları severek yeşeren kaliteli gençler yetiştirecek bir kurum olmaktır.
Misyon
Milli birlik ve bütünlük içinde çağdaş uygarlığın yapıcı yaratıcı, seçkin bir ortağı olan bireyler yetiştirilmesi,Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda;Vatanını ve bayrağını seven,İnsana değer veren, Doğru ,dürüst ve çağdaş,Araştırmacı ve çalışkan, Kendine yetmesini bilen,Büyüklerini sayan, küçüklerini seven,Özgüvenini kazanmış Bireyler yetiştirmektir . . .
08.30 15.40
Dogalgaz
Ingilızce
Her türlü ulaşım mevcuttur.
Okulumuz il merkezinde bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
ÖMER NASUHİ BİLMEN MAHALLESİ, YAHYA KEMAL BEYATLI CADDESİ NO: 46/B ÇİFTLİK EĞİTİM KAMPÜSÜ YAKUTİYE /ERZURUM
Okulumuz il merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan bilgileri eokul Veli Bilgilendirme Sistemi ile takip edilebilir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz Sınavsız ve adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrenci almaktadır.
Okulumuz 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.
Sportif Etkinlikler
Okul içinde ve okul dışında sportif müsabakalar yapılmakta olup İl ve İlçe çapında yapılan müsabakalarda çeşitli dereceler elde edilmiş ve madalyalar kazanılmıştır. Okulumuzda 9 branşta sportif çalışmalar devam etmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Her eğitim ve öğretim yılında TÜBİTAK , Teknofest, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları alanında yapılan proje çalışmalarıyla başarılar elde etmiştir.
Proje Çalışmaları
2022-2023 eğitim ve öğretim yılında 46 proje ile TÜBİTAK; 3 Proje ile Teknofest; 2 Proje ile etwinning; 1 Proje ile Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları alanına başvuru yapılmıştır.
Bu alanda çalışmalar devam etmektedir.
....