Okulumuzda, afet ve acil durum hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi, acil durum yönetiminde uygulamada birlik, beraberlik ve sürekliliğin sağlanması amacıyla 13 Mart Perşembe günü saat 10:50 de "Tahliye Tatbikatı" yapıldı.
Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde her yıl 1- 7 Mart tarihleri arası Deprem Haftası olarak kabul edilmektedir. Vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması, depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda okulumuz Afet Ekibi tarafından AFAD koordinesinde organize edilen deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilere deprem anında yapılması gerekenlerin anlatıltığı videonun sınıflarda izletilmesi ve akabinde çök-kapan-tutun taktiğinin uygulanması ile başlayan süreç çalan sirenle öğrencilerin binayı tahliye etmesiyle sonlandırıldı.
Deprem anında yapılması gerekenleri özetleyecek olursak;
Deprem Sırasında:
Depreme Başka Bir Yerde Yakalananlar Ne Yapabilir?
o Cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üzerinize düşecek her tür eşyadan uzak durun.
o Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖKün, başınızı ve ensenizi koruyacak şekilde KAPANın, düşmemek için sabit bir yere TUTUNun
o Merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşmayın.
o Bina dışında açık alanda iseniz enerji hatlarından, diğer binalardan, direklerden, ağaçlardan ve duvar diplerinden uzaklaşın.
o Binalardan düşebilecek nesnelere karşı Çök-Kapan-Tutun hareketini yapın.
o Karayolunda seyir halinde iseniz (bina, ağaç, direklerin yanında, üstgeçit altlarında durmaktan sakınarak) güvenli bir yerde yolu kapatmadan, sağa yanaşıp durun.